Bahar tánccsoport

Sipőcz Andrea
Horváth Beáta
Tóbiás Melinda

Több indok is van, amely hozzánk vezeti a lányokat, asszonyokat. Van, aki a mozgás öröméért jön, van, akit a keleti kultúra vonz, van, ki színpadra vágyik, és van, aki egészségügyi problémák miatt keres fel bennünket. Egy biztos, bármi is az ok, a nőiesség az órák alatt mindenkiben kibontakozik, és kecses, lágy mozgású, magabiztosabb NŐ-ként távozik.

A táncolni vágyókat az alábbi helyen és időben várják táncoktatóink:
VKSZK Kaszinó, Ajka Újélet utca
Emeleti tükrös-terem

Kezdő csoport: minden kedden 18.00-19.30-ig
Középhaladó csoport: minden pénteken 16.30- 18.00-ig
Haladó csoport: minden pénteken 18.15-19.45-ig

A TÁNC

Mi a tánc? Számomra fűszer. Az élet fűszere. Önismereti tréning, mely felfedi rejtett képességeinket, megmutatja önmagunkat, tükröt tartva elénk. Látunk benn jót is, rosszat is. De így tanulunk. A jót még jobbá tesszük, a rosszat megpróbáljuk korrigálni.

A tánc segít jobbá válni. Mindenféle tánc. Az orientális tánc is. És miért ezt választottam? Mert a hastánc az egyik legősibb tánc, mely olyan energiákat mozgat meg, melynek a létezéséről a mai modern ember már szinte nem is tud. Mert segít nőnek lenni. Minden nőből kihozza a nőiességet. "Alattomosan" belekúszik a nő lelkébe, feltárva annak rejtett, elnyomott értékeit, szépségeit anélkül, hogy erre tudatosan készülnénk.

Felszabadulva hastáncolni egyet jelent a felismeréssel, hogy mi nők nem vagyunk bűnbakok, nem kell életünk végéig terheket viselnünk a bizonyos alma miatt, hanem nagybetűs NŐK vagyunk a mai rohanó világban mi magunk is, épp úgy, mint ősanyáink. Rálelünk saját szentélyünkre, melyből kinyílva magunkra ölthetjük az igazi női sorsjelmezeket, így megélve az aggódó anya, a földre szállt tündér, a gonoszkodó boszorka, a csábító démon, a megérinthetetlen díva, a szenvedő nő, az ősi papnő, a jeges holdkirálynő, a harcias amazon szerepeit. De ez a felsorolás a végtelenségig folytatható, melyben ki-ki megtalálja a "saját jelmezeit", amellyel aztán kifürkészhetetlen, titokzatos, igazi NŐ lesz.

Sipőcz Andrea

Referenciák:

Somlóhelyi Borfesztivál 2005
Művészetek Völgye, Taljándörögd 2005
Vállalkozók bálja Ajka 2005, 2006
Vas Megyei Regionális Munkaügyi Központ záró bálja 2006
Gyöngyösi Betyárcsára 2006
Csepregi Tánctalálkozó 2006
Zánkai Bornapok 2006
Ajkai Bornapok 2006, 2007, 2008
MTV1 Múlt-Kor (római kori vacsora) 2007
Oroszhegyi szilvafesztivál, Erdély 2007, 2008
Lucullus Fogadó rendszeres fellépői
Budapesti Casa de la Musica nőnapi nyílt táncnapok 2008
Merlin színház Budapest, 2008
Komáromi erőd „Fehér” című színdarab 2008
Győr Media Wave fesztivál 2008
Gersekarát megnyitó 2008